22/03/2012

Påskeæg - Easter eggs


Skulle lave en lille fødselsdagsgave og besluttede mig for at lave nogle marcipanæg med et twist :) Jeg lavede  to forskellige slag: marcipan med nougat og lakridspulverfyld og marcipan med hyldeblomstsaft i.

Æg med nougatfyld/Easter eggs with nougat


Du skal bruge:
250 gram rå marcipan
1-2 tsk lakridspulver (knust tyrkisk peber)
100 g nougat
100g chokolade

...

You need:
250 grams marzipan
1-2 tsp liqorice powder
100 grams nougat
100 grams
chocolate


Du starter med at dele marcipanen i 16 lige store stykker 

...

Cut out 16 equally big pieces of marzipan


Disse ruller du til kugler og du laver en fordybning i hver kugle 

...

Roll them and make an indentation


Jeg brugte mit ball-tool men du kan sagten bare bruge fingrene :) 

...

If you have a balling tool, it is easy :)


Lakridspulveret laver du ved at tage tyrkisk peber og blende til det er pulveriseret

...

You can make your own liqorice powder by blending store bought sweets



Du tager din nougat og ælter lakridspulveret heri 

...

Add you liqorice to your nougat


Det bliver noget forfærdelig splat!! 

...

Yup it is messy!!


Sæt klumpen i køleskabet en times tid så den størkner lidt igen inden brug 

...

Refrigirate for an hour


Jeg skar små stykker af med en kniv for ikke at gøre nougaten for blød mens jeg brugte den 

...

cut little pieces and add them to your prapared marzipan



Tag de små stykker nougat og put en i hver marcipankugle 


'Fold' marcipanen henover nougaten og tril dem til æg. Pyt med hvis nougaten titter lidt frem, det ses ikke når de overtrækkes og pyntes :) 

...

'Fold' the marzipan around the nougat and roll them to egg shapes. It doesn't matter if the nougat shows through -they will be covered in chocolate..


Så smelter du chokoladen - husk at temperere den

...

Melt your chocolate



Overtræk alle æggene 

...

Cover all your 'eggs'


Resterne kan med fordel puttes i en silikoneform og så har du fluks nogle fine chokolader :) 

...

Left over chocolate can be made in to tiny chocolates with the help of a chocolate mould ;)



Jeg pyntede med lidt knust lakridspulver hvilket lige gav et ekstra pift til smagen. Formen er blot en muffinform til minimuffins 

...

Decorate with a little liqorice powder on top. I used mini cupcake liners for the chocolate easter eggs




Æg med hyldeblomstsaft/Easter eggs with elderflower juice


Du skal bruge:

250g marcipan
1/4 dl koncentreret hyldeblomssaft
flormelis
100g chokolade

...

You need:

250 grams marzipan
1/4 decilitre of concentrated elderflower juice
icing sugar
100 grams chocolate


Bland marcipan med hyldeblomstsaft og flormelis 

...

Mix marzipan with juice and icing sugar


Ælt og tilsæt flormelis til massen ikke længere er meget klistret men god til at forme æg af

...

Add icing sugar until it is not too sticky



Tril en pølse og del den i 16 lige store stykker  

...

Cut into 16 equally big pieces


Tril dem til æg  

...

Roll into egg shapes


Smelt chokoladen - husk at temperere den 

...

Melt your chocolate




Overtræk alle dine æg og husk at rester kan bruges til enkle chokolader med hjælp fra en silikoneform 

...

Cover all your 'eggs' and put leftover chocolate in your mould


jeg brugte to gafler til at lægge de overtrukne æg i minimuffinsformene

...

I used two forks to place the eggs in the cupcake liners


Disse blev pyntet med pink sukkerkrystaller 

...

These were decorated with pink sugar crystals


Pakket i cellofanposer og bånd og klar til at give i gave :)  

...

Wrapped in cellophane it is ready for a hostess gift :)


11 kommentarer:

  1. Wow, de ser dælme gode ud, Sandra - hvis ikke det var fordi jeg var på kur, så var det klart noget som skulle prøves - min mand ville ELSKE mig for det ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Du må lave nogle KUN til manden på en årsdag eller aleneaften uden børn Cathrine :D

      Slet
  2. Waua Sandra sikken et pille-arbejde :)
    Men mums de ser gode ud

    SvarSlet
    Svar
    1. tak :) de er også rigtig lækre, tror dog der skal mere lakridssmag i næste gang da det næsten ikke kunne smages ;)

      Slet
  3. Hey There. I found your blog the use of msn. That is a really well written article.
    I'll make sure to bookmark it and come back to learn more of your helpful information. Thanks for
    the post. I will definitely return.

    Review my web site; portable grill

    SvarSlet
  4. It's amazing in support of me to have a web site, which is beneficial for my knowledge.

    thanks admin

    Feel free to surf to my weblog ... gas grill reviews

    SvarSlet
  5. What's up Dear, are you in fact visiting this website regularly, if so
    after that you will definitely obtain fastidious knowledge.



    Review my webpage; natural gas grill

    SvarSlet
  6. After going over a number of the blog posts on your website,
    I honestly like your technique of writing a blog. I saved it to my bookmark webpage list and will
    be checking back soon. Take a look at my web site as well and
    tell me how you feel.

    Review my webpage: portable grill

    SvarSlet
  7. I visit every day a few websites and websites to read content, but this weblog
    provides feature based content.

    my site: natural gas grill

    SvarSlet
  8. Just desire to say your article is as surprising. The clearness to your publish is simply spectacular and that i could suppose you are an expert in this subject.

    Well with your permission let me to grab your RSS
    feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please
    carry on the rewarding work.

    my web blog portable grill

    SvarSlet
  9. Hmm is anyone else experiencing problems with the
    pictures on this blog loading? I'm trying to figure out
    if its a problem on my end or if it's the blog.
    Any feedback would be greatly appreciated.

    Feel free to surf to my blog post clans

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så hold dig endelig ikke tilbage :) Gode ideer, konstruktiv kritik eller bare en lille hilsen er altid velkomne :) Og hav altid en fortsat dejlig dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...